ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ-ΦΩΤΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

"Κάθε φορά που επιχειρούν να απογειωθούν, παρουσιάζεται μεγάλο ποσοστό βλαβών λόγω της παλαιότητας τους, ενώ σε κίνδυνο τίθεται και η ασφάλεια των πιλότων."

Μπαίνοντας το καλοκαίρι, βρήκε τους βουλευτές Γ.Δημαρά και Γ.Αβραμίδη να θέτουν ένα φλέγον ζήτημα επί τάπητος σχετικά με τα Καναντερ(Canadair) που έχουν "έδρα" στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας, και τις αδικαιολόγητες βλάβες που μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.
 Οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα και βλάβες, καθώς από τα 19 συνολικά, μόνο τα 12 με 14 πετάνε σε καθημερινή βάση ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τα 5 εξ΄αυτών είναι καινούριας τεχνολογίας.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές τα αεροπλάνα παρουσιάζουν βλάβες κατά την απογείωση, γεγονός που προβληματίζει  τόσο τους πιλότους όσο και τους κατοίκους της Ελευσίνας και των γύρω περιοχών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εκπροσώπου τύπου της Πυροσβεστικής, η Πολεμική Αεροπορία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του στόλου δυσκολεύεται να βγάλει καθημερινά αξιόμαχα όλα τα αεροσκάφη λόγω του ότι οι βλάβες είναι συνεχείς. Στον στόλο έχουν μείνει 5 Καναντερ νέου τύπου και τα υπόλοιπα είναι παλιά.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πόσα αεροσκάφη θα έχουν στην διάθεση τους σε περίπτωση ανάγκης  και ειδικά σε μια βιομηχανική περιοχή τόσο επίφοβη όπως το Θριάσιο πεδίο που περικλείεται από διυλιστήρια 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη