Η ΜΟΔΑ ΤΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ" ΜΑΥΡΩΝ


Τους τελευταίους 18 μήνες, οι ενέσεις για τη λεύκανση του δέρματος έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς, σύμφωνα με τον Dr Pranav Pancholi, δερματολόγο εκπαιδευμένο στο Χάρβαρντ ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Shah της Κένυας. Ο Pranav λέει ότι επειδή πρόκειται για ένα πρόσφατο φαινόμενο, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία.




Το River Road, οι ειδικοί στη λεύκανση του δέρματος πουλάνε τα προϊοντα τους καθισμένοι σε σκαμπό στο δρόμο ή ενώ στέκονται στις πόρτες των καταστημάτων τους, κάποια από τα οποία είναι απλώς ξύλινα περίπτερα γεμάτα από μικρά χρωματιστά κουτιά και κρέμες. Τα πιο ετοιμόρροπα σαλόνια ομορφιάς  έχουν φανταχτερές ζωγραφισμένες στο χέρι ταμπέλες και βρίσκονται χωμένα ανάμεσα σε άθλια μπαρ, πωλητές DVD και έντονα φωταγωγημένα μπουρδέλα. Άλλα είναι πιο κομψά, με μεγάλα γυάλινα παράθυρα και ταμπέλες νέον.
 Η Rose είναι μία από τους δεκάδες γκουρού που ασχολούνται με τη λεύκανση του δέρματος κατά μήκος του River Road, στο κέντρο του Ναϊρόμπι. Μια περιοχή παράνομων δραστηριοτήτων που είναι διαβόητη για τα οικονομικά μπουρδέλα της, τις φανταχτερές τρανσέξουαλ και το μικροέγκλημα. 
Αυτά τα σαλόνια ομορφιάς υπάρχουν πολύ καιρό. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν προκαλέσει πολλές φορές φόβο για θέματα υγείας, συχνά λόγω των κρεμών που έχουν μεγάλη συγκέντρωση υδραργύρου. Προσφάτως όμως οι πιο ακραίες θεραπείες που παρέχουν έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς και να προκαλούν ανησυχία μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
 Τις πωλήσεις κάνουν μόνο γυναίκες που ξέρουν πώς να προωθήσουν τα προϊόντα. Μπορεί να είναι παράτολμες και επιθετικές. Συχνά στέκονται έξω σφυρίζοντας και ψιθυρίζοντας σε γυναίκες που περνάνε για να τις δελεάσουν να μπουν στο μαγαζί τους.
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη