ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΡΤΕΝ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ο ΝΑΖΙ ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γεγονότα που δεν γνωρίζουμε οι νεότεροι και αγνοούν οι παλαιότεροι..Γεγονότα που αν δεν τα ψάξουμε μόνοι μας δεν θα τα μάθουμε ποτέ καθώς λαός σε άγνοια χαλιναγωγείται πιο εύκολα. Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, έκαναν τρομερά εγκλήματα.


ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ 

Είμαι σίγουρη πως ελάχιστοι γνωρίζουν ποιος ήταν και τι έκανε στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος. Ας ξεκινήσουμε οπότε από το ότι ήταν αξιωματικός των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου. Στον Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ υπηρέτησε σε Σερβία και Ελλάδα στα Κομαντατούρ (ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ). 
Στην Ελλάδα ήρθε τον Απρίλιο του 1942 και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη όπου ανέλαβε την εκδίωξη των Εβραίων της Μακεδονίας και θεωρήθηκε ο κύριος υπεύθυνος της γενοκτονίας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης διατάσσοντας την μεταφορά περίπου 45,000 ανθρώπων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς όπως και της λεηλασίας των περιουσιών τους έως και της τυμβωρυχίας του Εβραϊκού νεκροταφείου. Τα δύο χαρακτηριστικά ψευδώνυμα του ήταν "Δήμιος της Θεσσαλονίκης" και " Χασάπης της Θεσσαλονίκης". Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που οικειοποιήθηκε στάλθηκε  στην Γερμανία και το υπόλοιπο θάφτηκε στη Βόρειο Ελλάδα. Έτσι άνοιξαν οι πόρτες για την πολιτική του σταδιοδρομία στην Γερμανία καθώς προσελήφθη στο Γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης!!

 Μετά την λήξη του πολέμου ο Μέρτεν συνελήφθη από του Αμερικανούς στην κατεχόμενη Γερμανία και το 1946 πρότειναν την παράδοση του στις Ελληνικές αρχές στα πλαίσια συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 1943 από τους Συμμάχους για την παράδοση των εγκληματιών πολέμου. Η Ελλάδα τότε με μπροστάρη τον Έλληνα στρατιωτικό ακόλουθο στο Βερολίνο, Ανδρέα Υψηλάντη, πρότεινε την απελευθέρωση του λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του και και των ανεκτίμητων υπηρεσιών του προς την Ελλάδα!!!  
Η υπόθεση Μέρτεν βγήκε ξανά στο φως, όταν τον Μάιο του 1957 με πλήρες θράσος επέστρεψε στην Ελλάδα για να βρει τον πασίγνωστο θησαυρό. Παρόλα αυτά όμως, τον αναγνώρισαν  και με εντολή του Ανδρέα Τούση, ο οποίος ήταν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συνελήφθη για άλλη μια φορά καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ακόμα το ένταλμα σύλληψης του από το 1947 για εγκλήματα πολέμου.


Ακόμα και μέσα από το κελί του ο Μαξ Μέρτεν εργαζόταν ακατάπαυστα με κατάλληλα έγγραφα,με επισκέψεις από Γερμανούς Διπλωμάτες και έκανε προτάσεις για μάρτυρες που θα κατέθεταν υπέρ του. Μεταξύ των μαρτύρων ήταν (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ) ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Γεώργιος Θεμελής και η σύζυγος του Υπουργού Εσωτερικών  Δημήτριου Μακρή. Φυσικά με την προφυλάκιση του άρχισαν αυτόματα και οι πιέσεις των ξένων δυνάμεων για την απελευθέρωση του. Η κυβέρνηση Καραμανλή υποχωρούσε αργά και σταθερά καθώς και οι δύο χώρες βρίσκονταν στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα στηριζόταν οικονομικά από την Γερμανία.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Αβέρωφ ταξίδεψαν ως την Δυτική Γερμανία με σκοπό την εξασφάλιση πιστώσεων για έργα υποδομής και βιομηχανικών επενδύσεων αλλά και την επίλυση των Κυπριακού όπου οι πιέσεις έγιναν ακόμα πιο έντονες. Έλαβαν 200 εκατομμύρια μάρκα με επιτόκιο 6% και την είσοδο εταιριών στις Ελληνικές αγορές όπως η SIEMENS. 

Καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο τον Γενάρη του 1959 περί αναστολής διώξεως εγκληματιών πολέμου!!!!! Ύστερα λοιπόν από διεθνής και ελληνικές πιέσεις την αντιπολίτευσης (Μητσοτάκης-Τσιριμώκος-Ηλιόπουλος) η κυβέρνηση εξαίρεσε τον Μέρτεν και δήλωσε πως θα δικαστεί κανονικά. Ωστόσο το νομοσχέδιο "έμπαζε" καθώς σύμφωνα με αυτό, θα αποφυλακίζονταν όλοι οι νάζι που βρίσκονταν στις φυλακές και θα στέλνονταν Γερμανία!

 Στις 11 Φλεβάρη του 1959 ξεκίνησε η δίκη του δηλώνοντας αθώος. Μόνο τρεις ήταν οι μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ του καθώς ο ίδιος άκουγε το κατηγορητήριο του με πλήρη ψυχραιμία. Στις 25 Μαρτίου ο συνταγματάρχης Κοκορετσάς ανακοινώνει την ποινή των 25 χρόνων που του επιβάλλεται. Για άλλη μια φορά οι πιέσεις της Γερμανίας είναι πολύ έντονες και ο Καραμανλής δείχνει να διστάζει να υποκύψει καθώς είναι προφυλακισμένος ο Μανώλης Γλέζος. Όπως ήταν αναμενόμενο, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, η κυβέρνηση τροποποίησε τον σχετικό νόμο με αποτέλεσμα να "αναστέλλεται αυτοδικαίως πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερόμενων ως εγκληματιών πολέμου καθώς και εκτέλεσις πάσας ποινής εις τα γερμανικάς αρχάς" !!! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση και απέλαση του Μέρτεν με σκοπό να δικαστεί στην Γερμανία γεγονός που δεν τον "άγχωνε" αφού τα αρμόδια δικαστήρια τον αθώωσαν! 

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σύμφωνα με τον Μέρτεν ο Κ.Κ είχε δώσει πληροφορίες ακόμη και για την γέφυρα του Γοργοποτάμου.
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (ΤΑΚΟΣ)  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. 
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
  4. ΔΟΞΟΥΛΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ. 

Ακόμα αναρωτιόμαστε πως δεν έχουμε λάβει τις περιβόητες αποζημιώσεις??!!!
















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη