Η ΣΠΗΛΙΑ ΝΤΑΒΕΛΗ Ή ΑΜΩΝΩΝ

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ , ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.



ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ;

Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Νάτσιος. Γεννήθηκε το 1832 στη Βοιωτία και υπήρξε ο πιο γνωστός ληστής στις περιοχές της Αττικής και την Βοιωτίας. Σύμφωνα με καταγραφές ήταν βοσκός σε κοπάδια της Μονής Νταού Πεντέλης πωλώντας το γάλα στην Αθήνα. Αρχικά του "βγήκε το όνομα" λόγω της περιέργειας του.
 Τι σημαίνει αυτό; Όταν ο ηγούμενος του ζήτησε να μεταφέρει ένα ερωτικό γράμμα σε μια μοναχή, όντας περίεργος το πήγε σε κάποιον και του το διάβασε με αποτέλεσμα να πάει να γνωρίσει την μοναχή και έπειτα να γίνει συχνός επισκέπτης της. Μόλις ο ηγούμενος έμαθε το συμβάν αποφάσισε να τον τιμωρήσει με ραπίσματα στις φτέρνες κατηγορώντας τον για κλοπή. Ο Νταβέλης διέφυγε στα Στύρα όπου και ερωτεύθηκε την κόρη ενός ενός παπά την οποία την είχε τάξει σε έναν πλούσιο τσέλιγκα. Την ίδια περίοδο καταφθάνει ένα απόσπασμα το οποίο αναζητούσε έναν φυγόστρατο και προς εκδίκηση του από τον τσέλιγκα υποδεικνύουν αυτόν. Φυσικά κανένας δεν πίστεψε ότι δεν είναι αυτός που ψάχνουν και το συμβάν έληξε με τον Νάτσιο να σκοτώνει έναν χωροφύλακα και να ξεφεύγει.
Έτσι βρήκε καταφύγιο στα βουνά στη συμμορία ενός θείου του, ληστή Κακαράπη. Σύντομα δημιούργησε την δική του συμμορία καταδυναστεύοντας Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Φθιώτιδα. Η σπηλιά στη Πεντέλη φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε ως κατάλυμα του το 1855-56 που η συμμορία δρούσε στον Μαραθώνα.
Φήμες και θρύλοι θέλουν τον Νταβέλη να επισκέπτεται συχνά την πόλη της Αθήνας μεταμφιεσμένος χρησιμοποιώντας υπόγεια σήραγγα από την βίλα της Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο λήσταρχος Νταβέλης είχε μάταιο τέλος αφού ο πρώην σύντροφος του Γιάννης Μέγας, σε μονομαχία που είχαν του έκοψε το κεφάλι. Το καλοκαίρι του 1856 και για πολλές ημέρες το κεφάλι του βρισκόταν καρφωμένο σε ένα κοντάρι που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος σε κοινή θέα.
Βέβαια θα ήταν παράλειψη αν δεν σημειώναμε πως αρχικά η τοποθεσία ονομαζόταν το "Σπήλαιο των Αμώνων" δηλαδή των αναμάρτητων και των αγνών καθώς μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν. Εντός βρίσκεται η λίμνη των Νυμφών με το ¨αθάνατο" νερό.  
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΩΡΑ. 
Πολλοί έχουν αναφέρει ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια μυρωδιά από όζον να πλανιέται στον αέρα. Τα ποσοστά ραδιενέργειας σε κάποια σημεία σε έδαφος και αέρα είναι υψηλά. Πολλά επίσης φαινόμενα έχουν περαστικοί δει όπως στροβίλους ενός μέτρου χρώματος κόκκινο σε στιγμές πλήρης άπνοιας' επίσης έχει αναφερθεί πως κάποιοι είδαν φώτα να μπαίνουν και να βγαίνουν από την σπηλιά.
Ένας συγγραφέας που αποφάσισε να γράψει βιβλίο σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο έκανε έρευνες οι οποίες κράτησαν για 10 ολόκληρα χρόνια. Περιστατικά όπως φιλμ από φωτογραφίες τα οποία απεικονίζουν ανεξήγητα φώτα, ανεμόσκαλες και σκιές σε συνάρτηση με την σύγχυση και την απώλεια μνήμες κάποιων εκ των παρευρισκομένων συνθέτουν ένα "λαχταριστό" μυστήριο προς εξερεύνηση.. 
Πολλά και περίεργα σύμβολα είναι σκαλισμένα ή ζωγραφισμένα σε τοίχους και βράχους. Το πιο πιθανόν να είναι για κλοπιμαία που οι συμμορίες έκρυβαν μετά από κάθε επιδρομή. Το γνωστότερο όλων είναι μια χαραγμένη παλάμη η οποία φημολογείται ότι μετακινείται από σημείο σε σημείο όσο περνάνε τα χρόνια. Λένε πως έχει μετακινηθεί τουλάχιστον 3 φορές σε διάστημα 20 χρόνων.

ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ.

Έχουν πολλά ακουστεί για συνωμοσίες και "επαφές τρίτου τύπου", για υπόγεια επικοινωνία με την Βιρτζίνια των Η.Π.Α και τα μεταφυσικά φαινόμενα ολοένα και πλήθαιναν. Ο στρατός και η κυβέρνηση αρνείτο κάθε ανάμειξη όμως δεν έχει περάσει απαρατήρητο πως την δεκαετία του ΄80  η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας. Προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή με σκοπό να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα τούνελ που θα συνδέεται με την σπηλιά. Η επίσημη εξήγηση ήταν πως ήταν πρόγραμμα του ΝΑΤΟ.
Μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος μέσα από το περιοδικό Ταχυδρόμος, το 1977 το Γ.Ε.Σ(ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ) παραδέχθηκε πως είχαν ξεκινήσει απόρρητα έργα τα όποια σταμάτησαν μετά από λίγα χρόνια. Η περιοχή ήταν πλέον στρατιωτική και φρουρείτο από στρατιώτες για τουλάχιστον 3 χρόνια. Σημαντικό επίσης προς αναφορά είναι πως πολλοί εκ των εργαζομένων εκεί πέθαναν από καρκίνο μετά από μερικά χρόνια.

Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, κανένα υπερφυσικό στοιχείο δεν βρίσκεται περιπλανώμενο εντός και εκτός του Σπηλαίου. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία μπορεί να υπάρχουν υπόγειες στοές που καταλήγουν στην Αθήνα και ο στρατός να είχε εντολές να τελειοποιηθούν, για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό να απομακρυνθούν οι "επίσημοι" και οι "μεγαλοτσιφλικάδες" (πχ πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες) από το κέντρο. Επίσης, πιο πιθανό θεωρώ είναι να κρατούσαν εκεί όπλα ή ακόμα και να υπήρχε κάποιοι είδος εργαστηρίου για τις αρρώστιες που λένε ότι μας "φυτεύουν" (το οποίο πιστεύω ακράδαντα). 
Επιπλέον, οι θάνατοι αλλά και οι απώλειες μνήμης που σημειώθηκαν το πιο πιθανό είναι να συνέβησαν από το όζον, καθώς είναι ισχυρό τοξικό και μολυσματικό στοιχείο και άλλες ουσίες που θα έρεαν άφθονες μέσα στη σπηλιά. 

Οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι λατρεύουν τις συνωμοσίες και τις σκευωρίες οπότε ότι και αν κρύβεται εκεί σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τις φήμες που ακούγονται.








 











Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη