ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Κάποτε με ρώτησαν(δεν θυμάμαι ποιος προφανώς!) τι είναι για μένα ο έρωτας....

Άραγε τι να είναι ο έρωτας? Υπάρχει όντως κεραυνοβόλος με την πρώτη ματιά ή το μπερδεύουμε με το συναίσθημα του ενθουσιασμού επειδή γνωρίζουμε κάποιον καινούριο άνθρωπο που μας αρέσει? Δεν νομίζω πως υπάρχει μια απάντηση γιατί είναι υποκειμενικό. Κάποιοι δε ερωτεύονται εύκολα και κάποιοι άλλοι δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ...άγνωσται αι βουλαι...Εδώ που τα λέμε πρέπει να είσαι  και λίγο κωλόφαρδος!!!

Όταν λοιπόν με ρώτησαν τι είναι για εμένα ο έρωτας, απάντησα τα κλασσικά όπως το να σου λείπει κάποιος, να τον ζηλεύεις(έλα Χριστέ και Παναγία!!!), να θες να του μιλάς συνέχεια κτλπ κτλπ κλισέ ηλικίας/μαλακίας/εππηρεασμού από ταινίες! Δεν λέω φυσικά πως αυτά δεν είναι δείγμα έρωτα αφού όταν είσαι ερωτευμένος θες να βλέπεις συνέχεια τον άλλον και φοβάσαι  μην τον χάσεις! Αλλά καθώς τα χρόνια περνούν, καταλαβαίνεις πως ο έρωτας είναι κάτι πιο σημαντικό και ανώτερο από αυτά που προανέφερα και σίγουρα δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους. Όλα είναι βάσει εμπειριών, εγκεφάλου(αν έχεις!) και κατά πόσο ξέρεις τον εαυτό σου! 

Εγώ λοιπόν, κλείνοντας τα 26 μου χρόνια σε αυτό τον πλανήτη, έχοντας κάνει σχέσεις(οι περισσότερες τραγικές αν ρωτάς..α δεν ρώτησες?δεν πειράζει στο λέω εγώ!), έχοντας παρακολουθήσει άπειρες ταινίες αγάπης που η πριγκίπισσα αγάπησε τον φτωχό υπήκοο της, έχοντας γνωρίσει ανθρώπους που ερωτεύτηκαν τρελά/καταστροφικά και έχοντας συναναστραφεί με αγόρια που θεωρούσαν πως για να δείξεις την αγάπη σου πρέπει να γίνεις κάτι που δεν είσαι για χάρη τους,έχοντας κάνει 3 χρόνια ψυχοθεραπείας για να ανακαλύψω εμένα, ανακάλυψα παράλληλα το εξής:

Έρωτας είναι όλα αυτά που τον καθορίζουν όπως το να σου λείπει ο άλλος μπλα μπλα αλλά ουσιαστικά για εμένα έρωτας είναι να ψάχνεις τα μάτια του άλλου στο πλήθος. Έρωτας είναι να θες να περνάς χρόνο με τον άλλον, ναι, αλλά έρωτας πραγματικός είναι όταν από όλα τα μάτια που σε κοιτάζουν εκείνη την στιγμή, εσύ ενδιαφέρεσαι για τα μάτια ενός συγκεκριμένου ατόμου. Όταν γίνεται κάτι κακό και τρομάζεις, να ψάχνεις αυτά τα δύο μάτια για να ηρεμήσεις..Έρωτας είναι όταν μια ψυχή κατοικεί σε δύο σώματα χωρίς να χάνεις όμως την υπόσταση σου και την ατομικότητα σου ως ον.

Δεν ξέρω αν αυτά είναι πολλά για να τα έχεις, δεν ξέρω καν αν αυτά είναι ιδανικά. Αν με ρωτάς αν τα ψάχνω θα σου πω ναι. Αν με ρωτάς αν χωρίς αυτά μπορώ να είμαι με έναν άνθρωπο θα σου πω ναι. Αλλά θα έχει ημερομηνία λήξης και σχετικά γρήγορα. 

Κάποτε με ρώτησαν τι είναι έρωτας...




























Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη