Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ

Σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι 6 εκ των 14 συλληφθέντων που φαίνονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τους τόνους ηρωίνης που βρέθηκαν στο Κορωπί, στην Φιλοθέη και σε πλοίο στην Ελευσίνα.



Συνολικά κατασχέθηκαν 1.133.420 τόνοι ηρωίνης και φαίνονται να εμπλέκονται ένας 32 χρονος Ελληνικής καταγωγής, ένας 47χρονος Ιρανικής καταγωγής, μια Ελληνίδα 53 χρόνων που δήλωνε ιδιοκτήτρια της εταιρίας που είχε το πλοίο Noor one αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
 Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής. Η έρευνα στο πλοίο, ξεκίνησε με αφορμή την ποσότητα λαθραίου καυσίμου, που ανερχόταν σε 18 τόνους και για την οποία δεν υπήρχαν παραστατικά. Γι' αυτό, πέραν της δικογραφίας για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έχει σχηματισθεί και ξεχωριστή για λαθρεμπόριο καυσίμων.
 Κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την υπόθεση, το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, διαβίβασε τα θερμά συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στο ΛΣ για τη χθεσινή επιτυχία των ανδρών του. Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του Λιμενικού, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη