ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ;ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΧΗΤΕΣ;

Αρχικά ο όρος ''Τζιχαντ'' σημαίνει προσπάθεια-αγώνας.Και μόνο λοιπόν από το όνομα καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για φανατισμένους. Φανατισμένους όμως με τι; Με την θρησκεία. Είναι κάτι σαν μοναχοί του Ισλάμ που αφοσιώνονται στον Θεό ώστε να περάσουν τις πύλες του Παραδείσου.

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού νόμου (Σαρία) είναι κατά κύριο λόγο ενάντια στο Σύνταγμα της χώρας και πιστεύουν μόνο το κοράνι (οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι είναι ο αληθής λόγος του Αλλάχ όπως αυτός το υπαγόρευσε στον προφήτη Μωάμεθ). 
Με τον όρο Τζιχαντ απέδιδαν παλαιότερα τον πόλεμου του προσηλυτισμού για την εξάπλωση του ισλαμισμού αν και στο κοράνι δεν αναφέρεται πως πρέπει οι πιστοί να κάνουν συνεχείς ιερούς πολέμους. 
Θεωρούν εχθρούς τους Χριστιανούς, τους Εβραίους, τους Παγανιστές, τους Άθεους, τους Ινδουιστές, τους Βουδιστές και άλλες διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες.
Σκοτώνουν και βιάζουν γυναικόπαιδα, κάνουν εμπόριο ανθρώπων ως σκλάβους και είναι ο φόβος όσων δεν είναι μουσουλμάνοι.
Μαύρη λίστα δημιουργήθηκε για Τζιχαντιστές σε όλων τον κόσμο από την Επιτροπή του Συμβουλίου Εθνών με 12 "υποψηφίους" προς το παρόν. Στην Ελλάδα υπάρχουν 7 βασικοί ύποπτοι για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής στις δράσεις αυτές. Είναι Συριακής καταγωγής, έχουν ελληνική ιθαγένεια και ζουν στην Ελλάδα μέχρι 25 χρόνια. Πληροφορίες λένε πως υπάρχει και Έλληνας 27 χρόνων, ο οποίος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο της Τζιχαντ στη Συρία και φέρεται να είναι πολεμιστής τους.
Θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες τρομοκρατικές οργανώσεις με καλοπληρωμένους εθελοντές μαχητές. Οι 60,000 πολεμιστές αμείβονται με 600 δολάρια τον χρόνο έκαστος. Από αυτούς οι 12,000 είναι εθελοντές από το εξωτερικό και 3,000 είναι από την Δύση. 
















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη