Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΑΝΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΡΣΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.


Και το όνομα αυτής Σοφία Δημητρίου.Η γυναίκα που ζει ολομόναχη στο πιο ορεινό χωριό των Ιωαννίνων, κάνει έκκληση στην κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει το στρατιωτικό φυλάκιο που υπήρχε στην περιοχή, έχοντας υπ΄ευθύνη της την σίτιση των φαντάρων, καθώς η 62χρονη κτηνοτρόφος είναι η μοναδική κάτοικος του χωριού και οι εισβολές από την γειτονική χώρα,είναι ουκ ολίγες.

Το χωρίο Ορεινό το έχουν χαρακτηρίσει ακόμα και φάντασμα αφού δεν έχει κανέναν κάτοικο. Βρίσκεται στα 730 μέτρα υψόμετρο, 100μέτρα από την οριογραμμή των συνόρων με την Αλβανία και η κυρία Σοφία είναι η μόνη που ζει εκεί μαζί με τα σκυλιά και την καραμπίνα της.Όπως η ίδια αναφέρει δεν πάει πουθενά χωρίς την καραμπίνα λόγω του ότι είναι πολύ επικίνδυνα.Το σπίτι της το έχει οχυρώσει όσο καλύτερα μπορούσε με σιδερόφρακτα παράθυρα, διπλές μαντεμένιες πόρτες με θέα τον κάμπο του Αργυρόκαστρου.17 χρόνια πριν έχασε τον άνδρα της αλλά αποφάσισε πως δεν θέλει να εγκαταλείψει τον τόπο της και την περιουσία τους.
Έχοντας λοιπόν μια στάνη στην κατοχή της για να βγάζει τα προς το ζην, έμεινε και άρχισε να παλεύει καθημερινά με τις επιθέσεις δολιοφθοράς πιθανόν από Αλβανούς βοσκούς οι οποίοι έκαψαν ολοσχερώς 3 φορές την αποθήκη με τις τροφές των ζώων της. Σίγουρα αυτή είναι μια κίνηση για να τρομάξουν την κυρία Σοφία και να την διώξουν από το χωριό έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν την γη σύμφωνα με την ίδια.
Κάθε πρωί πριν ξεκινήσει να πάει στην δουλεία της ελέγχει την καραμπίνα της και
τηλεφωνεί στον βοσκό που μένει στο μαντρί.Η απόσταση που διανύει διαρκεί 5 λεπτά οπότε σε περίπτωση που αργήσει να φτάσει θα σημαίνει πως κάτι της συνέβη. Φορτώνει το γάλα στο αγροτικό της και κατεβαίνει 6 χιλιόμετρα από το χωριό για να το παραδώσει σε βυτίο γνωστής γαλακτοβιομηχανίας.













Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη